Høstkonsert 2020 med Live-stream

De solide musikantene i Bønes skolekorps har tidligere høstet stående ovasjoner på Den Nationale Scene, så vel som underholdt både dronning Sonja og statsminister Erna Solberg på Festspillene i Bergen. Vi hadde nå vært så heldige å kapre dem til å spre tonal glede på hjemmebane. Årets største musikalske begivenhet på Bønes var et faktum. 

Bønes skolekorps slo på stortrommen under årets høstkonsert og fylte Bønes Arena til den korona-definerte randen. Scenen var for anledningen fullrigget med høyteknologisk lys- og lydutstyr kontrollert av profesjonelle teknikere fra Bergen lydutleie. De scenevante musikantene serverte filmklassikere på løpende bånd, ledet med stødig hånd av Asbjørn «Spiderman» Haukeland. Dirigenten selv entret manesjen med et svalestup fra øvre tribune, iført et heldekkende og tettsittende spiderman-kostyme. Heldigvis ble han kontrollert manøvrert til bakkenivå av to erfarne fjellklatrere med fullt sikringsutstyr.

Hovedkorpset innledet showet med glitrende versjoner av «Spiderman-theme», «How to train your dragon» og «Astrid Lindgren-potpurri». Juniorkorpset var også med på notene, og fulgte opp med «Mamma Mia», «Medallion calls» og «Supertrooper». Et søtt ensemble på seks aspiranter fikk være solister med hovedkorpset som backing på «Let’s Begin» og «Spania». Fionn Iversen og Claus Thorsen delte konferansier-jobben med bravur, og blir trolig headhuntet til framtidige arrangementer på Koengen. Deres selvutnevnte likhet med henholdsvis James Bond-heltene Sean Connery og Roger Moore trekkes imidlertid noe i tvil. Hovedkorpset spilte dog en sjelfull og gåsehud-framkallende versjon av James Bond låten «Skyfall», for de var innom filmmusikk fra både Løvenes konge og Pirates og the Caribbean. Til avslutningsnummeret «Grease» bød de sågar på danseshow fra scenekanten.

Med behørige smittevern-avstander blant publikum kunne en frykte kun spredt applaus, men det lød snarere massive samlete jubelrop. Det var på forhånd stor rift om det begrensete antall billetter til arrangementet, og for å etterkomme den massive etterspørselen ble konserten LIVE-streamet direkte på Facebook. På under 24 timer er den allerede avspilt over 1200 ganger. Ariane Grande har all grunn til å skjelve i knærne. For dem som er motstandere av lineær TV og live-streaming er det fortsatt mulig å bivåne konserten retrospektivt på Bønes skolekorps’ Facebook side:
https://www.facebook.com/bonesskolekorps/videos/1056973861417556/UzpfSTI1Nzc2Nzg0NDQxMTA0ODoxNTUxMzQyODAxNzIwMjA2/

Bønes skolekorps retter en stor takk til Bergen kommune og Kulturrom.no for økonimisk støtte til arrangementet.
Søk
Driftes av Styreportalen AS