Julekonsert Bønes 2019

Creme de la creme av Bønes-regionens instrumentelle virtuoser var samlet i Bønes kirke for å markere julehøytidens ankomst, og de fikk vokalt akkompagnement fra finanselitens fremste musikalske rekker, Finanskoret. Gjennom et variert og stemningsfylt repertoar ble dype jule-følelser vekket i en samlet tilskuerskare.

Det var ingen solitær ledestjerne som hadde geleidet de mange frammøtte til Bønes kirke, men snarere et stjernespekket show med Bønes skolekorps, Bønes Brass og Finanskoret. Årets julekonsert viste fram både bredde og dybde i det kulturelle musikklivet i regionen, og de tilreisende overvar en auditiv berikelse av de sjeldne. Aller bakerst stod tre vise menn og nikket anerkjennende; dette var verdt den lange reisen fra Paradis.   Bønes skolekorps bidro sterkt til opplevelsen med innslagene "Nordnorsk julesalme", “En stjerne skinner i natt”, "All I want for Christmas", “Amazing grace” og "Joy to the world".

Konserten kulminerte i et vakkert samspill mellom Bønes skolekorps og Bønes brass. Unionen har en interessant historisk aspekt, da Bønes Brass og Bønes skolekorps har utspring fra samme krybbe i fordums tider. Det hendte i de dager på 80-tallet at foreldre til Bønes skolekorps-musikanter lot seg inspirere til å etablere et eget voksenkorps, Bønes brass. Til de muntre tonene fra "Jingle Bells" kunne en la tankene gli tilbake til ein vesal stall der dette musikalske samarbeidet en gang ble født. Forhåpentligvis gav samarbeidet gjensidig inspirasjon, og alle hjerter gleder seg til fortsettelsen. Men aller mest gleder alle seg nå til jul.  

Den flotte konserten kan gjenopplevelsen via lydfilene under. 
Joy to the world
Amazing Graze
Nordnorsk julesalme
Jingle Bells
En stjerne skinner i natt
All I want for christmas
Søk
Driftes av Styreportalen AS